Kurs VOD: Monoporcje cz.1 – Maciej Rosiński

Kurs VOD: Monoporcje cz.1 – Maciej Rosiński

Program kursu: Eleganckie desery w formie monoporcji zachwycają wyglądem i kompozycjami smaków, których połączenia są ograniczone jedynie wyobraźnią. Na tym szkoleniu nauczysz się tworzyć monoporcje na bazie kremów z żółtek (mus pâte à bombe, mus na kremie angielskim) wypełnione curdami z dodatkiem puree i soku z owoców limonki, mango i marakui z finacierem czekoladowym i ciastem półkruchym.

  • Cz. 1 Curd z limonki i curd z marakui
  • Cz. 2 Pâte sable
  • Cz. 3 Financier czekoladowy
  • Cz. 4 Mus mango-marakuja
  • Cz. 5 Mus czekoladowy pâte à bombe
  • Cz. 6 Dekoracja
  • TEST

Czas trwania kursu: 52 min
Czas dostępu: 30 dni
Poziom trudności: 2

Trener Maciej RosińskiTrener: Maciej Rosiński – były szef kuchni łódzkiej restauracji Affogato. Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata. Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

Zamówienie

200.00

PLN

Zamów

Copyright © 2020 Ashanti.