Program kursu: Chrupiące ciastka, słodka tarta i wytrawny quiche – wszystkie te specjały łączy podstawa z kruchego ciasta, które jeśli odpowiednio zrobione, sprawią, że przysmak staje się naprawdę wyjątkowy i pyszny. Na tym szkoleniu poznasz różne techniki i metody przygotowywania ciast kruchych do wypieków słodkich i słonych. Od klasycznych receptur, po te z wykorzystaniem barwników i ciasta parzonego z kruszonką.
Czas trwania kursu: 55 min
Czas dostępu: 30 dni
Poziom trudności: 2
Trener: Marcin Surdyk – cukiernik z 20-letnim doświadczeniem w zawodzie. W 2008 r. zajął III miejsce w Mistrzostwach Polski w deserach, a w 2017 II miejsce w eliminacjach do konkursu World Chocolate Masters. Szkolił się we Francji, Belgii, Włoszech, Finlandii i Niemczech. Juror konkursów cukierniczych i kulinarnych. Wykładowca w Europejskiej Szkole Mistrzów „Profesjonal” im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Zeelandia.
Copyright © 2020 Ashanti.